Zvijezda 09 razbila Slogu uz hat-trick Stanića

Šesto kolo Prve lig RS

Zvijezda 09 razbila Slogu uz hat-trick Stanića

E. Škorić

U subotu je odigrano pet od šest utakmica šestog kola Prve lige RS.

Najefikasniji je bio meč Zvijezde 09 i dobojske Sloge, a domaći tim je na kraju trijumfovao sa visokim rezultatom 4:0.

Dragiša Stanić postigao je hat-trick za domaće. Bio je precizan u 25., 37. i 66. minuti, s tim da je posljednji gol dao s bijele tačke 1. Konačnih 4:0 postavio je Stefan Rakić u 90. minuti.

U Foči Sutjeska i Tekstilac odigrali su 1:1. Gol za goste postigao je Igor Susaković u 36. minuti, da bi Sutjeskoj bod donio Nikola Danilović golom u 76. minuti.

Sloboda Mrkonjić Grad je bila bolja od Kozare sa 3:0, a redom su pogađali Želimir Đukarić, Miloš Perović i Ognjen Topić, dok je Igor Mirković promašio penal u 26. minuti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Rudar je u Prijedoru u derbiju bivših premijerligaša remizirao protiv Slavije sa 1:1.

Dodajmo još da je Podrinje u Janji s 2:1 bilo bolje od Napretka, dok  je u Zvorniku između Drine i Željezničara meč okončan sa rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi