Zvijezda deklasirala Podgrmeč, Bratstvo poraženo

Prva liga FBiH, 9. kolo:

Zvijezda deklasirala Podgrmeč, Bratstvo poraženo

U okviru 9. kola Prve lige Federacije BiH danas su odigrane četiri utakmice, a pobjede su upisali Čapljina, Zvijezda, Bosna i Goražde.

Čapljina je na Bjelavama bila bolja od Budućnosti rezultatom 2:0. Jelčić je već u 14. minuti nadmudrio Mujkića za vodstvo Čapljine, da bi potom u 29. minuti postigao novi pogodak i postavio konačan rezultat. 

Vrijedan trijumf u borbi za Premijer ligu BiH ostvarila je Zvijezda, savladavši na Banja Ilidži slabašni Podgrmeč rezultatom 5:2. Već na poluvremenu Zvijezda je zahvaljujući Asanoviću, Đorđeviću i Piriću imala prednost od 4:0, a mnogo uzbuđenja viđeno je i u nastavku utakmice. Podgrmeč je golom Hrapića smanjio vodstvo, a deset minuta prije kraja utakmice prednost Zvijezde je povisio Isanović. Gol za konačnih 5:2 postigao je Šehović. 

Bosna je pred svojim navijačima savladala Jedinstvo rezultatom 2:1, a otpor gostiju slomila je tek u 44. minuti. Čabaravdić je mrežu Abdihodžića pogodio sa bijele tačke, da bi potom u desetoj minuti nastavka Hodžić povisio na 2:0. Bišćani su do kraja utakmice svim silama pokušavali doći do pogotka, a to se isplatilo u 70. minuti kada je Delić pogodio za konačnih 2:1. 

U duelu između Goražda i Bratstva pobjednika je odlučio jedan pogodak i to u prvom poluvremenu. Igrala se 7. minuta kada je Midžić zatresao mrežu Šabića za petu ovosezonsku pobjedu Goražda.

Čapljina - Budućnost 2:0

Čapljina: Buntić, Raguž, Rako, Jurina, Zubac, Pecelj, Vladavić, Jelčić, Raič, Isić, Rodin

Budućnost: Mujkić, Softić, Aljukić, Redžić, Kavazović, Idrizović, Kovačević, Mahmutović, Demirović, Zulić, Ibrić

Zvijezda - Podgrmeč 5:2

Zvijezda: Hinović, Doljančić, Zvonić, Islamagić, Đorđević, Purić, Čolić, Isanović, Asanović, Savić, Pejić

Podgrmeč: Salešević, Hodžić, Kamenčić, Kazić, Ramić, Rizvan, Šehović, Paunović, Hrapić, Omanović, Medžedović

Bosna - Jedinstvo 2:1

Bosna: Bekan, Mujezinović, Krajišnik, Hodžić, Handžić, Čulov, Čiva, Kadić, Mujkić, Tahiri, Čabaravdić

Jedinstvo: Abdihodžić, Kovačević, Šiljeg, Abdihodžić J., Mujagić, Milenković, Šehić, Hodžić, Stepančev, Delić, Marković

Goražde - Bratstvo 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Goražde: Matović, Zulčić, Hodžić, Dučić, Bešlija, Midžić, Mujagić, Zejnilhodžić, Ćulov, Mirković, Knežević

Bratstvo: Šabić, Salkić, Kahrimanović, Omić, Šuša, Salihbašić, Kadić, Mujkić, Delić, Mehanović, Poturalić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti