Zvijezda lovi prvu pobjedu, Čapljina na teškom ispitu
Bljesak

Prva liga FBiH, 2. kolo:

Zvijezda lovi prvu pobjedu, Čapljina na teškom ispitu

Danas su na rasporedu utakmice 2. kola Prve lige FBiH, a jedan od zanimljivijih susreta bit će odigran na stadionu Pod borićima u Bihaću.

Domaće Jedinstvo će nakon minimalnog poraza od Bratstva (1:0) ugostiti Budućnost iz Banovića i u ovom susretu za izabranike Mehmeda Janjoša sve osim pobjede bilo bi ravno neuspjehu. 

Povoljnom ishodu danas se nadaju i u Zvijezdi. Doskorašnji premijerligaš na otvaranju sezone nije uspio osvojiti puni plijen u Goraždu, a šansu za iskupljenje svojim navijačima tražit će na domaćem terenu protiv Novog Travnika. I jedni i drugi u ovom susretu biće znatno oslabljeni, obzirom da Jusufbegović neće moći računati na Asanovića, Pavića, Mornara, Bašića i Đorđevića, dok zbog dugovanja od strane Novog Travnika u Gradačac nisu krenuli Hodžić, Petak, Milanović, Jusić, Slipac i Rezdeušek. 

Zanimljivo će biti i u Mostaru, gdje favorizovani Metalleghe BSI gostuje Branitelju. Tim iz Jajca predvođen trenerom Bašićem namjerava se upustiti u borbu za plasman u viši rang i na stadionu Rodoč zasigurno će igrati otvoreno sa ciljem da ostvari drugu ovosezonsku pobjedu. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podgrmeč je otvorio sezonu ispod očekivanja, pa se trijumf na svakoj domaćoj utakmici već počinje nametati kao imperativ za Mešanovića i izabranike. Današnja prepreka je Bratstvo iz Gračanice. Ista je situacija i sa Čapljinom, koju u ovom kolu očekuje neugodno gostovanje u Lukavcu. Borbu za prve ovosezonske bodove ponudit će duel između Rudara i GOŠK-a.

Bosna će nakon trijumfa nad Čapljinom (3:0) ugostiti Goražde na domaćem terenu u Visokom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.