Zvijezda na krilima novajlija razbila Ingram

Sigurna pobjeda na Banja Ilidži

Zvijezda na krilima novajlija razbila Ingram

E. Škorić

Zvijezda je u Gradačcu u prijateljskom susretu savladala Ingram iz Dubokog Potoka sa 4:0.

Bila je ovo sjajna prilika da trener Zvijezde Nermin Šabić ponovo na djelu vidi ekipu s kojom raspolaže, a koja se dosta promijenila u odnosu na prošlu sezonu. Ujedno, Gradačačani su na Banja Ilidži mogli da uživaju u igri njihovih ljubimaca, posebno u drugih 45 minuta.

U prvom poluvremenu nije bilo pravih prilika, a najbolju šansu za gol Zvijezda je imala kada je iskusni Damjanović s 30-ak metara opalio i zatresao okvir gostujućeg gola.

U nastavku novajlije donose Zvijezdi uvjerljivu pobjedu. Na početku drugog dijela Armin Kapetan zabija glavom za 1:0, a ubzro isti igrač i na sličan način donosi crveno-cijelima 2:0.

Do kraja utakmice dosta promjena, a golove su još postigli Makedonac Ivan Ivanovski i Obren Cvijanović, mladi napadač koji je nedavno potpisao za Zvijezdu. 

U ovoj utakmici Šabić je svima dao šansu, a uz malo sreće Zvijezda je mogla doći i do uvjerljivije pobjede. Dodajmo još da je u redovima Ingrama nastupao Armin Delić, koji je u prošlosti nastupao za Zvijezdu i bio član šampionske generacije crveno-crnih, pa je srdačno dočekan.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Naredne sedmice crveno-bijeli će nastupati na turniru u Jelahu, a prvenstvo u Prvioj ligi BiH otvaraju gostovanjem u Konjicu kod Igmana u prvom vikendu avgusta.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi