Zvijezda nadigrala Orašje i stigla do nove pobjede

Prijateljska utakmica

Zvijezda nadigrala Orašje i stigla do nove pobjede

E. Škorić

Nogometaši Zvijezde upisali su minimalan trijumf nad Orašjem (1:0) u prijateljskom susretu koji je odigran u Boku, naseljenom mjestu u Orašju.

Zvijezda je pokazala dva lica u ovom susretu. Prvo poluvrijeme bilo je sadržajno, dobro, izbranici Bojana Magazina su djelovali nadmoćno nad rivalom, a onda u drugom skoro ništa. 

A ono što je zanimljivo, prvih 45 minuta igrala je druga postava. Od prve minute Zvijezda je igrala u sastavu: Kolak, Hevešević, Devedžić, Mujčić, Mujagić, Osmić, Salibašić, Muratović, Brčkalić, Hasanbašić i Hadžić.

Već u četvrtoj minuti velika šansa za Zvijezdu, ali Hasanbašićev udarac s nekoliko metara nogom brani Kurbašić. Ipak, Hasanbašić se u 14. minuti iskupio sjajnom asistencijom, kada je uposlio Hadžića, koji matira Kurbašića za 1:0.

U 24. minuti Brčkalić pogađa stativu, a ubrzo i najbolja šansa za Orašje, kada je Hasanbašić nakon kornera Orašja nespretno reagovao i zamalo positgao autogol. Na njegovu i sreću njegovih saigrača, pogodio je prečku.

Do kraja prvog dijela Hadžić je imao šansu za Zvijezdu, stativa je bila saveznik Orašja. U nastavku su zaigrali i Prljača, Damjanović, Petrić, Doljančić, Konjhodžić, Huseinbašić i Glišić, uglavnom starteri crveno-bijelih.

Nisu imali baš svoj dan, pošto u nastavku skoro da nije bilo prave igre, mada su Glišić, Hasanbašić i Doljančić imali kakve-takve prilike za gradačaki tim. Imali su i protivnici neke solidne pokušaje, ali je Prljača odradio dobar posao.

Ostalo je 1:0, trener Zvijezde Bojan Magazin pohvalio je momke koji su igrali u prvom, a razočaran je igrom u drugom dijelu. Zvijezdi slijedi generalka protiv banjalučkog Borca za vikend, a drugi dio sezone otvara susretom u Goraždu. Crveno-bijeli su trenutno šesti tim u Prvoj ligi FBiH sa 25 bodova, četiri boda više ima vodeća Bosna iz Visokog, a u Gradačcu ne žele da razmišljaju o povratku u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ne zato što on nije realan, nego zato što je rano da se priča o tome. Ići će se od utakmice do utakmice.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi