Zvijezda poražena u Bihaću, Rudar savladao Bosnu

Prva liga FBiH, 8. kolo:

Zvijezda poražena u Bihaću, Rudar savladao Bosnu

Danas je u okviru osmog kola odigrano sedam mečeva u Prvoj ligi Federacije BiH, a do pobjede došle su ekipe Jedinstva, Rudara i Bratstva iz Gračanice. 

Bišćani predvođeni trenerom Benjaminom Ključaninom su na stadionu Pod borićima savladali Zvijezdu s minimalnih 1:0 i jedini pogodak na utakmici viđen je tek u samom finišu.

Golman Zvijezde Salih Hinović je uspješno reagovao na brojne šanse domaćih sve do 73. minute, kada je Mujo Mujagić fantastičnim pogotkom doveo Jedinstvo u vodstvo. Do kraja susreta mreže su mirovale i rezultat je ostao nepromijenjen. 

Razloga za slavlje imao je i Rudar, koji je kao domaćin savladao Bosnu iz Visokog rezultatom 2:1. 

Rudar je od prve minute krenuo ofanzivno ka gostujućem golu i prvu ozbiljniju šansu bilježi u 22. minuti. Dželo nije najbolje reagovao u šesnaestercu Bosne, a nekoliko minuta kasnije udarac Hodžića iz odlazi preko gola. 

Za vodeći gol Rudara u 30. minuti pobrinuo se Džafić. Golman Bekan je prvi pokušaj glavom uspio odbraniti, da bi potom Džafić iz drugog pokušaja pogodio za 1:0.

Bosna je u nastavku susreta imala terensku inicijativu. Prvo je Hadžić krajnjim naporima odbranio šut Hodžića, da bi nekoliko minuta kasnije stopostotnu priliku za Bosnu propustio Čabaravdić. Isti igrač je pred sami kraj poluvremena uspio zatresti mrežu i donijeti svom timu izjednačenje. 

Rezultat 1:1 na semaforu je stajao sve do 81. minute, kada je svoj drugi gol na utakmici postigao Džafić i postavio konačan rezultat. 

Duel između Budućnosti i GOŠK-a okončan je neriješenim rezultatom 0:0, a vrijedi istaći da su domaći od 55. minute bili primorani igrati sa igračem manje zbog isključenja Džinića. 

Jedinstvo Bihać - Zvijezda Gradačac 1:0

Jedinstvo: Krivdić, Šiljeg, Dizdarić, Mujagić, Milenković, Stepančev, Hodžić, Delić, Marković, Šehić, Kovačević.

Zvijezda: Hinović, Lazarević, Zvonić, Islamagić, Pliska, Đorđević, Pirić, Čolić, Pejić, Ristić, Savić.

Rudar Kakanj - Bosna Visoko 2:1

Rudar: Hadžić, Alagić, Hrustanović, Durmić, Prkić, Dželo, Džafić, Gafurović, Topalović, Đuđo, Čizmić.

Bosna: Bekan, Mujezinović, Hodžić, Handžić, Burović, Čulov, Čabaravdić, Tekešinović, Kadić, Čomaga, Mujkić.

Budućnost Banovići - GOŠK Gabela 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Budućnost: Mujkić, Đezić, Trumić, Softić, Jaranović, Aljukić, Idrizović, Aljukić, Mahmutović, Demirović, Zulić, Džinić 

GOŠK: Sušac, Milović, Puljić, Bošnjak, Odak, Kaić, Malčić, Đajić, Rozić, Rodin, Delić

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.