Zvijezda prošla dalje, Vitez na penale izbacio Gradinu

Kup Bosne i Heregovine

Zvijezda prošla dalje, Vitez na penale izbacio Gradinu

E. Škorić

Gradačačka Zvijezda nalazi se na dnu premijerligaške tabele, no prvu prepreku u Kupu uspješno je prešla. Naime, Zvijezda je na Banja Ilidži s 5:1 savladala Slobodu iz Novog Grada.

Zvijezda je povela u 15. minuti kada je Fačić pogodio iz slobodnjaka, ali je Brkić u 28. minuti pomiješao domaću odbranu i lijepo pogodio za veliku radost gostiju. U nastavku je domaći trener napravio neke izmjene, što je urodilo plodom.

U 56. minuti Isanović je asistirao, a Stojanov postigao pogodak za novo vodstvo Zvijezde, koja je na kraju ipak prošla u osminu finala.  U posljednjih pola sata golijada u Gradačcu. Isanović, Jovanović i Stojanov (drugi gol) su potopili nemoćne goste.

U Vitezu su snage odmjerili istoimeni domaćin i prvoligaš iz Srebrenika, Gradina. Smriko je u 23. minuti doveo domaće u vodstvo, ali je Ibrić izjednačio za goste samo sedam minuta kasnije. Do kraja nije bilo golova, a nakon izvođenja jedanaesteraca Vitez je slavio sa 5:3.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.