Zvijezda slavila na Piroti, Novi Travnik ostao na dnu

Vrijedna pobjeda tim iz Gradačca

Zvijezda slavila na Piroti, Novi Travnik ostao na dnu

S. Mlaćo

Susretom između Novog Travnika i Zvijezde spuštena je zavjesa na prvi dio sezone u Prvoj ligi Federacije. 

Gosti su slavili sa 2:0, a domaći su imali prvu sjajnu priliku u prvom poluvremenu kada je Mehić na samom otvaranju pogodio prečku Kolaka. Njegov promašaj u 33. minuti kaznio je Armin Mujčić, koji je nakon udarca glavom matirao Palalića. 

Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu gosti iz Gradačca su ovjerili pobjedu u ovom susretu. Lijep kontranapad u 62. minuti završio je Nermin Hadžić za slavlje gostujućih igrača. Nakon toga još jedna prilika za goste. Jaranović izlazi sam pred Palalića ali ovaj sjajno brani. 

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao i Zvijezda je upisala sedmu pobjedu u dosadašnjem dijeu sezone te će na zimsku pauzu sa šestog mjesta, dok je Novi Travnik ostao posljednjeplasirani sa samo pet bodova. 

Prva liga Federacije, 15. kolo:

NK Novi Travnik - NK Zvijezda 0:2 (0:1)

NK Novi Travnik: Palalić, Buljubašić, Silajdžija, Jaganjac, Petak, Vujica, Džaja, Seferović, Terzić, Miličević, Mehić. Trener: Miodrag Tešić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda: Kolak, Doljančić, Mujčić, Huseinbašić, Jaranović, Devedžić, Musić, Hadžić, Hasić, Damjanović, Mujagić. Trener: Darko Vojvodić. 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti