Zvijezda u najboljoj poziciji za jesenjeg šampiona

Ovog vikenda posljednje kolo prvog dijela sezone

Zvijezda u najboljoj poziciji za jesenjeg šampiona

Ovog vikenda ćemo sazati jesenjeg prvaka u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Pred posljednje kolo prvog dijela sezone u najboljoj poziciji je Zvijezda iz Gradačca koja je na prvom mjestu, a veoma blizu su Sloga iz Simin Hana i Olimpik iz Sarajeva.

Od ove tri ekipe samo će Olimpik danas istrčati na teren i to u duelu na domaćem terenu protiv Kaknja. Ekipa Olimpika bit će lišena pomoći trenera Mirze Varešanovića na današnjem susretu jer je on isključen u prošlom kolu protiv Iskre u Bugojnu, a taj susret je završen 1:1. Olimpik je imao sreću pa su i ostale dvije ekipe iz vrha, Sloga i Zvijezda, odigrale neriješeno svoje utakmice, pa je pred posljednje kolo prvog dijela sezone ista meta i isto odstojanje. 

Na Otoku danas stiže Kakanj koji igra veoma solidnu sezonu i trenutno se nalazi na 8. poziciji sa 20 osvojenih bodova. Kakanj je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao šest mečeva u gostima i ostvario je dvije pobjede uz četiri poraza. Taj susret, kao i svi ostali, počinje od 13.30 sati. 

U ostalim mečevima današnjeg programa sastat će se Bratstvo i Iskra u Gračanici, Orašje će dočekati Travnik, Jedinstvo igra kući protiv Veleža, a Metalleghe će dočekati Igman iz Konjica. 

Foto: Detalji sa utakmice između Olimpika i Bosne Visoko na Otoci 

Kada je u pitanju sutrašnji program, igrat će se tri utakmice i to također od 13.30 sati. Sloga će u Simin Hanu dočekati Slaven iz Živinica, TOŠK će igrati protiv Bosne iz Visokog, a u Gradačcu kod Zvijezde će gostovati Čapljina. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pobjedom protiv Čapljine Zvijezda bi osigurala jesenju titulu i prezimila bi na prvoj poziciji. Ipak, protivnik im nije nimalo naivan jer je Čapljina trenutno petoplasirana sa samo pet bodova manje od Zvijezde, a u gostima za sada igra veoma solidno jer ima dvije pobjede, remi i tri poraza. 

Sloga će u Simin Hanu dočekati Slaven koji se trenutno nalazi na 10. poziciji. Ekipa koju sa klupe predvodi Darko Vojvodić trenutno se nalazi na 2. poziciji sa bodom manje od Zvijezde, ali ima veoma promjenjivu formu jer je na posljednja tri meča zabilježila po jedan remi, poraz i pobjedu. S druge strane, Slaven je nakon niza od tri poraza, uspio da upiše i jednu pobjedu. 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi