Zvijezdi vrijedan bod u Zenici, igrači Čelika izviždani

I jedni i drugi još bez pobjede

Zvijezdi vrijedan bod u Zenici, igrači Čelika izviždani

E. Škorić

Duel Čelika i Zvijezde, ekipa koje su loše otvorile novu sezonu u Premijer ligi, završen je podjelom bodova (1:1).

Zvijezda je prva zaprijetila u sedmoj minuti. Čović je poslao dugu loptu, Diatta s deset metara puca pored gola domaćih. Čelik u prvih pola sata nije uspijevao da zaprijeti Zvijezdi, pa su domaći navijači počelo skandirati “Uprava napolje”.

Gosti iz Gradačca u 37. minuti dolaze do vodstva. Alibašić je sjajno proigrao Stojanova, koji je izbjegao ofsajd zamku, obišao Hinovića i loptu plasirao u mrežu.

Nisu dugo gosti slavili, a Čelik je izjednačio. Dvije minute nakon gola Stojanova, Osmanagić je izveo skraćeni korenr, a Kojić glavom zabija za 1:1, što je bilo sve u prvom dijelu. 

U nastavku terenska incijativa Čelika, koji je svim silama pokušavao da dođe do prve ovosezonske pobjede. Imali su domaći sjajnu šansu u 61. minuti. Simić je povukao kontru, proigrao Ribića, koji izlazi sam pred Brkića, ali ne postiže gol.

Mogao je to kazniti Stojanov, koji je u 63. minuti opet izašao sam na Hinovića, opet ga je obišao, a ovaj put njegov udarac je s gol-linije zaustavio Kazazić. Čeliku je ovo drugi bod, baš kao i Zvijezdi, koja definitivno može biti sretnija zbog današnjeg remija.

Čelik - Zvijezda 1:1 (Kojić 39/ Stojanov 37)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Hinović, Kazazić, Dedić, Osmanagić, Selimović, Kojić, Simić, Bureković, Vukušić, Mišić, Bašić.

Zvijezda: Brkić, Adam, Islamagić, Gadžo, Ordagić, El. Čolić, Alibašić, Stojanov, Jovanović, Diatta, Čović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.