Zvorničani sve bliže povratku u Premijer ligu

Drina ubjedljivo prva

Zvorničani sve bliže povratku u Premijer ligu

E. Škorić

U subotu je odigrano šest susreta 15. kola Prve lige Republike Srspke. Vodeća Drina slavila je u Šamcu...

Drina je u Šamcu s 2:1 savladala Borac i učvrstila se na prvom mjestu sa 34 boda. Za Zvorničane je to bila jubilarna 10. pobjeda u sezoni. Rustemović i Nikolić su bili strijelci za goste iz Zvornika, a Radulović za domaće.

Drugoplasirano Podrinje je kod kuće savladalo Slogu iz Doboja sa 1:0. Strijelac odlučujućeg gola bio je Đokić u trećoj minuti susreta. 

Istim je rezultatom Sutjeska u Foči pobijedila Modriču, a Drakul je u 45. iz penala postavio konačan rezultat. U duelima Napredka i Kozare, te Rudar Ugljevika i Mladosti iz Gacka nije bilo golova.

Dodajmo još da je Sloboda u Novom Gradu sa 2:0 savladala Drinu HE iz Višegrada. Jelisavac i Radinović su tresli mrežu gostiju. U posljednjem susretu 15. kola sutra Sloboda dočekuje Proleter iz Teslića u Mrkonjić Gradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.