ABA liga suspendovala Acu Petrovića

Zbog napada na sudiju

ABA liga suspendovala Acu Petrovića

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Aco Petrović, suspendovan je od strane ABA lige nakon utakmice sa Partizanom.

Petrović je nakon utakmice i poraza Cedevite od Partizana verbalno napao sudije ove utakmice smatrajući kako su pokrali njegovu ekipu, te je zbog toga suspendovan.

"Trener Cedevite Aco Petrović suspendovan je zbog nesportskog ponašanja, psovanja i pokušaja fizičkog napada na sudiju Radomira Vujinovića nakon utakmice sa Partizana", stoji u saopštenju ABA lige.

Ipak, pošto je Petrović podnio ostavku na mjesto trenera Cedevite nakon poraza od Partizana, suspenzija će se automatski aktivirati ukoliko Aco preuzme neki klub u ABA ligi.

Čelnici ABA lige odlučili su da pored Petrovića kazne i njegovog asistenta Dražena Oreškovića i igrača Marka Tomasa, a oni će gotovo izvjesno preskočiti naredni meč protiv Krke u Novom Mestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.