ABA liga: Zvezda u odbranu titule kreće 1. oktobra

Žrijeb 11. jula u Podgorici

ABA liga: Zvezda u odbranu titule kreće 1. oktobra

M. Šljivak

Nova sezona u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi počinje 1. oktobra, u dosadašnjem formatu i sa klubovima koji su izborili plasman, saopćeno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Svi klubovi koji su kroz nacionalna prvenstva izborili učešće u regionalnoj ligi raspored za novu sezonu će saznati 11. jula.

Tada je u Podgorici zakazana Skupština ABA lige. Pored žrijeba za sezonu koja počinje 1. oktobra, biće sprovedene promjene u upravljačkoj organizaciji.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Titulu pobjednika ABA lige iz protekle sezone brani beogradska Crvena zvezda, koja će i u narednoj biti jedan od glavnih favoriti za naslov najbolje ekipe regiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi