Bh. selektor zadovoljan

Abaz: BiH će s ovim igračima imati sjajnu budućnost

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Alen Abaz uspio je sa svojim izabranicima ostvariti plasman u A-diviziju.

Pobjedom nad Ukrajinom naš tim je ispunio cilj i plasirao se među najbolje timove Evrope, a selektor je jako zadovoljan učinkom svojih igrača.

"Ispoštovali smo dogovor prije početka utakmice. Bitno je da smo izborili plasman u A-diviziju.. Ova generacija kao i naredna zaslužuje da igra A-diviziju. Cilj je ostvaren, ali prvenstvo nije završeno. Slijedi nam utakmica protiv Belgije, koju smo dobili u prvoj rundi, ali neće biti lako", istakao je Abaz, te je dodao:

"BiH će s ovim igračima imati ozbiljnu seniorsku reprezentaciju u budućnosti. Daćemo sve od sebe da slavimo pobjedu u finalu", rekao je selektor mlade selekcije BiH Alen Abaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.