Abaz: Spremni smo, očekujemo dobru atmosferu

Abaz pred star EP-a

Abaz: Spremni smo, očekujemo dobru atmosferu

Selektor mlade košarkaške reprezentacije BiH Alen Abaz vjeruje kako njegovi izabranici mogu ostvariti plasman u A-diviziju.

Smatra kako je selekcija dobila mnogo dolaskom Jusuf Nurkića, te da će s dobrom atmosferom biti sve kako treba.

"Velika je stvar što smo mi organizatori. Radili smo odlično i mislim da smo našli 12 najboljih igrača, izuzev Emira Sulejmanovića koji je spriječen da igra. Mnogo smo dobili i sa dolaskom Jusufa Nurkića, koji je pravi lider," riječi su Abaza. 

"Prva utakmica protiv Belgije bit će izuzetno važna, da već od prve minute krenemo kako treba i izbjegnemo pritisak. B divizija nije nimalo naivna. Belgija sa kojom igramo večeras je jako dobra ekipa, kao i Gruzija i Ukrajina. Naše šanse sa dolaskom Jusufa su velike. Mislim da smo spremni da se nosimo sa svim. Neće biti lako, a sa dobrom atmosferom i stvari će ići kako treba," kaže Abaz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.