Acini Zmajevi u februaru će znati da li putuju u Španiju

Male su šanse da zaigramo na Svjetskom prvenstvu

Acini Zmajevi u februaru će znati da li putuju u Španiju

Naredne godine krajem augusta mjeseca počet će se Svjetsko prvenstvo u košarci u Španiji, a postoji nada da će među učesnicima biti i naš tim. 

Ipak takav razvoj događaja teško je očekivati kada se pogledaju imena ostalih reprezentacija koje su aplicirale za wild card, a znajući "kriterije" koje ima FIBA.

Iz Evrope je najviše kandidata, čak devet, a tu se nalaze: Bosna i Hercegovina, Finska, Njemačka, Grčka, Izrael, Italija, Poljska, Rusija i Turska. Nigerija je jedina afrička reprezentacija, dok su iz Južne i Sjeverne Amerike za WC aplicirali Brazil, Kanada i Venecuela. Za WC iz Azije će se boriti Katar i Kina. 

FIBA će odluku koje će još četiri reprezentacije u Španiju donijeti na sastanku u Barceloni koji će se održati od 1. do 2. februara. Žrijeb za Svjetsko prvenstvo bit će održan trećeg februara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.