Aco Petrović neće biti selektor BiH
Aco Petrović

Iz KSBiH tvrde

Aco Petrović neće biti selektor BiH

Aco Petrović, po svemu sudeći, neće biti novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, kako su to javili pojedini mediji.

U hrvatskim se medijima pojavila informacija kako će nekadašnji selektor Hrvatske Aco Petrović preuzeti selektorsko mjesto reprezentacije Bosne i Hercegovine od Mensura Bajramovića. U Košarkaškom savezu BiH, međutim, demantuju ove navode.

"Lično veoma cijenim Acu Petrovića, za kojeg smatram da je vrhunski stručnjak, ali moram reći da on u ovom trenutku nije opcija za mjesto selektora Bosne i Hercegovine. Mi još uvijek nismo riješili status Mensura Bajramovića, nismo još ni raspravljali o njegovom statusu", kaže za SportSport.ba član Predsjedništva KSBiH Mirsad Đonlagić.

Kako se onda u cijeloj priči našlo ime Ace Petrovića?

"To je inicijativa neovlaštenih osoba iz Sarajeva. Ljudi koji su pokrenuli tu priču mogu dovesti samog Petrovića u veoma nezgodnu poziciju", kaže Đonlagić.

O kome se radi, ko je kontaktirao Petrovića?

"Ne bih govorio sada o imenima. Samo bih naglasio da će na sjedinici Predsjeništva biti odlučeno hoće li se prihvatiti ili ne izvještaj selektora BiH Mensura Bajramovića, te će se nakon toga definitivno znati o poziciji novog (starog) selektora", dodao je Đonlagić.

Kada će se održati sjednica Predsjedništva KSBiH?

"Još uvijek ne znamo tačan termin. Pojedini članovi imaju obaveza i imamo mali problem oko usaglašavanja termina sjednice".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.