Aco Petrović podnio ostavku na mjesto trenera Cedevite

Selektor naše reprezentacije podnio ostavku

Aco Petrović podnio ostavku na mjesto trenera Cedevite

Selektor naše košarkaške reprezentacije Aco Petrović podnio je ostavku nakon poraza Cedevite u Zagrebu od Partizana. 

Imala je Cedevita i deset poena viška na ovom susretu pet minuta prije kraja, ali nije uspjela sačuvati vodstvo do kraja utakmice. Na dvije sekunde prije kraja Partizan je poenima Milosavljevića došao do plus jedan, dok Cedevita nije preko Wrighta iskoristila zadnji napad. Zadnji timeout na ovom susretu Petrović nije ni održao, a taj zadatak prepustio je asistentu Vuliću. 

 

Cedevita je ovim porazom i definitivno otpala od borbe za final four, što je veliki poraz za ovu ekipu, koja je pred početak sezone imala isključivo šampionske ambicije. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

"Nemam šta reći jer više nisam trener Cedevite. Mogu samo reći da sam sam izgubio u crnogorsko-srpsko-slovenskoj režiji ", rekao je Petrović nakon utakmice, aludirajući na sudije ovog susreta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.