Adelmo Delić i Fletcher u Play Offu
Staley Fletcher

A1 liga

Adelmo Delić i Fletcher u Play Offu

M. Skaka

Košarkaški klub Play Off je angažovao 2 igrača kao pojačanja pred nastavak sezone u okviru A1 lige, a od kojih se očekuje da u drugom dijelu prvenstva dodatno povećaju kvalitet ekipe i da se Play Off umiješa u borbu za sam vrh A1 lige.

Nova imena u Play Off su Staley Fletcher (USA, 1985., 189cm, pozicija 1 i 2) koji dolazi sa Livingstone Collega, te Adelmo Delić koji dolazi iz KK Čelik (1986., 194cm, pozicija 2, 3)

Dovođenjem Staleya Fletchera, uz Brenta Cowlesa koji je došao u oktobru 2009. iz Harlem Globetrotersa, Play Off je trenutno jedini klub u BiH koji u svojim redovima ima 2 Amerikanca. Od Fletchera se očekuje da pojača kvalitet na pozicijama playmakera i beka šutera, gdje Play Off već ima Brenta Cowlesa i Ognjena Bravu

Adelmo Delić, standardni prvotimac Čelika iz Zenice, nakon raskida ugovora potpisao je do kraja sezone za Play Off. Vrijedi spomenuti i da je Adelmo Delić već nastupao u okviru A1 lige, kao igrač na dvojnu licencu (bio je mlađi od 21 godine) i to baš za Play Off u sezoni 2007/08 i tada je bio prvi strijelac A1 lige sa prosjekom od 33,4 poena po utakmici.

Sa ova dva pojačanja u Play Offu očekuju da će ostvariti veći broj pobjeda u nastavku sezone i eventualno se umiješati u borbu za sam vrh tabele. Play Off je nakon prvog dijela prvenstva na 5. mjestu sa omjerom 5/4. 10. kolo A1 lige je na programu ove subote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.