Bukva o razlozima odlaska iz KK Bosna

Admir Bukva: Zašto sam podnio ostavku?

KK Bosna prolazi kroz najteže trenutke od svog osnivanja. Nekada su Studenti bili prvaci Evrope, a danas je sudbina Bosne neizvjesna. Studenti se bore za opstanak i čini se kako je samo pitanje vremena kada će se staviti ključ u bravu sarajevskog giganta. 

Početkom mjeseca februara predsjednik UO KK Bosna Fuad Bajraktarević, sportski direktor i trener Samir Lerić, treneri u stručnom štabu Armin Čengić i Senad Redžić saopštili su zahtjev za smjenu Upravnog odbora i menadžmenta, odnosno, direktora kluba. Igrači su prijetili štrajkom, a direktor kluba Admir Bukva podnio je ostavku. Direktor KK Bosna u ostavci, Admir Bukva za SportSport.ba prvi put je odlučio reći zašto je podnio ostavku na mjesto direktora kluba. Podsjetimo šta se sve dešavalo u KK Bosna u posljednjih mjesec dana. 

Predsjednik Skupštine sjednicu je zakazao za 10. april, ali stručni štab i igrači uz predsjedavanje Gorana i Enesa Terzića, te Samira Lerića održali su sastanak članova kluba i izabrali novo članstvo Skupštine i zakazali sjednicu 14 dana ranije. Na sjednici je imenovan novi UO, a pod znakom pitanja ostavili su legitimitet ovog skupa. I dok stara postava tvrdi da ništa osim Skupštine koja je pred nama ne može biti validno, novi saziv UO tvrdi da o tome nema govora. I u jednom i u drugom slučaju, Bukva stoji pri svom stavu da više ne želi voditi klub. 

"Ko može bolje, ko misli da može bolje i ko zna bolje bujrum. Pa mi bi bili najveći dušmani kluba kada ne bi nekome ko zna i može bolje ustupili to mjesto. Veliki problem Bosne je što su htjeli da odlučuju oni koji marke jedne nisu donijeli u klub. Htjeli su da odlučuju i da donose odluke. Oni koji su davali svoj novac lično, od 100.000 maraka, pa do par hiljada maraka okarakterisani su, od ovih koji sada dolaze kao najveći neprijatelji kluba, kao grobari Bosne," rekao je Bukva. 

Admir Bukva je bez imalo suzdržavanja obrazložio zašto odlazi sa mjesta direktora kluba. Istakao je kako su Samir Lerić, Armin Čengić i Goran Terzić napravili najgoru stvar u bogatoj historiji Bosne, a da se on osjeća krivim jer ih je on imenovao na njihove funkcije. 

"Želim da obrazložim zašto sam podnio ostavku. Zvanično na Upravnom odboru sam rekao, 'Ne podnosim ostavku zato što su igrači i stručni štab potpisali peticiju da UO i direktor kluba napuste klub. Ja sam rekao podnosim ostavku iz drugog razloga. Podržavao sam Samira Lerića, Armina Čengića, ljude u stručnom štabu, a podršku Goranu Terziću, podršku kroz ovih godinu i pol zajedničkog rada, podršku njegovom ne radu i odnosu prema Upravi i svima,  to što sam predložio Samira Lerića na mjesto sportskog direktora i na mjesto pomoćnog trenera platio sam skupo." rekao je Bukva i nastavio: 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Po završetku sezone gospodin Dragoljub Vidačić nije računao na Samira Lerića. Ja sam uz Samira Lerića jako dugo i svi znamo šta je on uradio za košarku, bio je reprezentativac i dao je mnogo. Nije bilo mjesta za njega u reprezentaciji i Savezu. Bio je red da mu se pruži prilika da radi. Ja kao direktor sam mu pružio tu priliku, a naišao sam na otpor kompletnog UO. Nakon što sam iznio argumente, UO se složio," govori Bukva i nastavlja: 

"Nakon toga mi smo dobili da su Samir Lerić, Goran Terzić i Armin Čengić najglasniji u svojim zahtjevima za smjene. Ja sam rekao da podnosim ostavku, jer sam ja imenovao te ljude koji su napravili najgoru moguću stvar u historiji kluba," završio je Bukva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.