Adnan Hodžić na NBA draftu!

BiH ima predstavnika na NBA draftu

Adnan Hodžić na NBA draftu!

Bosna i Hercegovina bi konačno mogla imati igrača u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, NBA. Adnan Hodžić, Sarajlija koji igra za Lipscomb Univerzitet, odlučio se prijaviti na ovogodišnji NBA draft.

Krilni centar Lipscomba ove sezone je bio drugi najbolji strijelac lige sa 22,7 poena po utakmici, a imao je prosjek 9,1 skok po utakmici. Čak 57 utakmica uzastopno je imao dvocifren učinak, a tri posljednje utakmice NCAA sezone završio je s fantastičnim prosjekom od 30 poena i 18,3 skoka po utakmici.

Na kraju sezone je proglašen najboljim igračem Atlantic Sun konferencije, a Associeted Press ga je uvrstio na spisak 57 igrača koji su birani u tri najbolje petorke lige. To nije sve. Adnan Hodžić je izabran u drugu petorku prema izboru CollegeHoops.com portala, a prema izboru portala CollegeInsider.com izabran je za MVP-a Atlantic Sun konferencije.

„Nakon što sam pažljivo razmislio o svemu odlučio sam se prijaviti na ovogodišnji NBA draft. U protekle tri godine sam na Lipscombu napredovao mnogo i znam da kontinuiranim i teškim radom mogu postati još bolji igrač. Veoma sam zahvalan svojim suigračima na Lipscombu i nadam se da će ovaj napredak koji smo ostvarili učiniti Lipscomb još boljim programom“ , kaže Adnan Hodžić.

Prijavom na NBA draft Adnan je stekao mogućnost da bude izabran od strane nekog tima te da trenira s NBA momčadima tokom ljeta kako bi unaprijedio svoju igru. Ono što je najvažnije je činjenica da je Adnan nepotpisivanjem punomoći nikome od agenata ostavio mogućnost da ukoliko ne bude izabran na draftu nastavi s igranjem sveučilišne košarke.

„Adnan je tri godine neumorno trenirao kako bi postao bolji igrač. Na kraju ovog procesa siguran sam kako će Adnan donijeti najbolju odluku kako bi dostigao svoj cilj da zaigra na višem nivou. On je momak sjajnog karaktera koji će uvijek biti dio naše porodice i podržaćemo ga u svakoj mogućoj situaciji“, ima samo riječi hvale njegov trener Scott Sanderson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.