Novi košarkaš Bosne Royal

Ahmetbašić: Nije mi se bilo teško adaptirati na novu sredinu

Mirza Ahmetbašić je novi košarkaš KK Bosna Royal, koji je u ovu ekipu prije desetak dana stigao iz austrijskog Kapfenberga.

Ahmetbašić je već u svom prvom nastupu pokazao da će biti pojačanje za ovaj tim, jer je u gostujućoj pobjedi protiv Igmana (90:77) postigao 20 poena.

"S obzirom da poznajem trenera i mnoge mlade igrače nije mi se bilo teško adaptirati. Ekipa je na dobrom putu, vlada dobra atmosfera i nadam se da ćemo nastaviti sa pobjedama", započeo je playmaker Bosne, te potom prokomentarisao narednog protivnika Turbinu iz Jablanice:

"Tu i tamo poznajem ekipu Turbine, ali ne volim se mnogo obazirati na protivnika. Najbitnije je da pružimo dobru partiju, imamo mladih igrača koji mogu iznijeti taj teret i očekujem pobjedu u nedjelju. Sve ostalo je nebitno".

"Naš cilj je da sezonu završimo među četiri najbolje ekipe. Mislim da je to ostvarivo. U Playoffu se, naravno, želimo boriti za prvaka i plasman u viši rang. Nećemo ništa unaprijed govoriti i srljati, već ćemo ići korak po korak", zaključio je Ahmetbašić.

Bosna Royal u 13. kolu A1 lige dočekuje ekipu Turbine, a u taboru Studenata se nadaju da će produžiti svoj pobjednički niz na četiri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi