Ahmetbašić vodio Studente do trijumfa protiv Igmana

Bosna Royal slavila na Ilidži

Ahmetbašić vodio Studente do trijumfa protiv Igmana

Košarkaši sarajevske Bosne slavili su večeras pobjedu u prvom meču drugog dijela sezone A1 lige na Ilidži protiv KK Igmana rezultatom 90:77.

Prvi period igre protekao je u blagoj prednosti Studenata, a obilježen je sa nekoliko sjajnih poteza novog igrača ovog kluba Mirze Ahmetbašića. Bosna je nakon deset minuta igre vodila sa 19:17.

U drugoj četvrtini se kod domaćih probudio sjajni Tarčin koji je sa nekoliko šuteva za tri poena okrenuo rezultat u korist domaće ekipe. Minut prije kraja prvog poluvremena Senad Redžić je tražio time out ali to nije mnogo pomoglo gostima pa je KK Igman na odmor otišao sa prednošću 41:39.

Drugo poluvrijeme sa šest vezanih poena otvara Aldin Klinac, a trojkom se pridružio Ahmetbašić pa je Bosna brzo okrenula rezultat u svoju korist. Gosti nastavljaju sa sjajnim igrama i u sljedećim minutama treće četvrtine pa veoma brzo stižu i do 12 poena prednosti (47:59).

KK Igman je u životu držao sa nekoliko pogođenih slobodnih bacanja Tarčin, ali Studenti u posljednju dionicu ulaze sa 68:56.

Bakir Forić posljednju četvrtinu otvara sa pogođenim šutem za tri poena za tada maksimalih plus 15 za KK Bosnu. Igra domaćih se nakon toga potupno raspala pa je Bosna bez većih problema meč privela kraju sa konačnih 90:77.

Igrač utakmice bez ikakvih dilema bio je playmaker Bosne i košarkaš koji je odigrao prvi meč za Studente nakon dolaska iz Austrije Mirza Ahmetbašić. On je asistirao, skakao, krao lopte i postigao 20 poena. Osim njega u redovima Studenata bolji od ostalih bili su Kerim Dragolj i Bakir Forić sa po 17 poena. S druge strane Gajić je ubacio 22 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi