Aida Kalušić karijeru nastavlja u rumunskom Cluju

Poslije sjajne sezone u Sloveniji

Aida Kalušić karijeru nastavlja u rumunskom Cluju

D. Kurbegović

Aida Kalušić 30-godišnja košarkašica iz Zenice imala je sjajnu prošlu sezonu u Sloveniji. 

Ova dugogodišnja reprezentativka BiH je bila najbolji strijelac ekipe Triglav iz Kranja, s kojom je osvojila drugo mjesto u prvenstvu, te je igrala i finale Kupa. U 22 utakmice za ekipu Slovenije postizala je 13.4 poena, 5.5 skokova, te 2.1 asistenciju. Zahvaljujući svojim igrama na kraju sezone izabrana je u najbolju petorku prvenstva Slovenije.

Njezine igre nisu ostale neopažene, tako da je prije dva dana ova sjajna košarkašica potpisala ugovor s rumunskim Clujom.

Prvenstvo u ovoj zemlji kreće početkom oktobra, a nema sumnje da će im Kalušić biti od velike pomoći u narednom prvenstvu u kojem imaju za cilj osvajanje titule prvaka, prošle sezone su igrale finale, ali u narednoj sezoni žele otići stepenicu više.

Zeničanka je potpisala ugovor na godinu dana, a ako obje strane budu zadovoljne, postoji mogućnost produženja saradnje.

Pored matičnog Čelika, s kojim je bila višestruk prvak države i osvajač Kupa, Aida Kalušić je još nastupala i za Mladi Krajišnik, dok ima i finu inostranu karijeru. Budući da je prije Slovenije, već imala priliku igrati u Grčkoj (Apollon), Mađarskoj (Szolnok, Pecs), te Poljskoj (Energa Torun).

Kalušićka igra na poziciji krilnog centra, te centra, a kao glavne osobine u igri su joj igra leđima, te odličan šut s distance, a nije joj strano ni pogađati trojke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi