Aida Kalušić MVP 3. kola u Sloveniji

Sjajne partije nastavila u ligi

Aida Kalušić MVP 3. kola u Sloveniji

S. Mlaćo

Bh. reprezentativka i nekadašnja članica zeničkog Čelika Aida Kalušić pruža sjajne partije u redovima slovenskog Triglava.

Nakon veoma dobrih nastupa u WABA ligi, Kalušić je nastavila sa sjajnim partijama i u slovenskoj ligi.

Izabrana je za MVP 3. kola Lige za Prvaka Prve lige Slovenije za žene. Njena momčad je trenutno na diobi prvog mjesta sa Celjem i oba tima imaju po 31 bod , te odmjerom 15 pobjeda i jedan poraz.

Kalušić je u pobjedi protiv Konjice 76:41 (25:12, 21:8, 15:9, 15:12) na parketu provela 25 minuta, te ubacila 24 poena, uz ukupni index korisnosti 27. Velika uzdanica svog tima bit će do samog kraja sezone i krajnji uspjeh njenog kluba svakako mnogo ovisi od njenih partija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi