Aida Kalušić nova igračica slovenskog Triglava

KŽK Čelik ostao bez najbolje igračice

Aida Kalušić nova igračica slovenskog Triglava

D. Kurbegović

Jedna od najboljih košarkašica Čelika Aida Kalušić (29) karijeru će nastaviti u slovenskoj ekipi Triglav. Ekipa Čelika u ovoj sezoni ne nastupa u Međunarodnoj regionalnoj ligi, već samo u domaćem šampionatu tako da se iskusna, bivša reprezentativka BIH odlučila promijeniti sredinu.

Naime, za njene usluge su interes pokazali iz Triglava, a Kalušić nije mogla odbiti ponuđene uslove, te je odlučila pristupiti slovenskoj ekipi. Njen debi u novoj ekipi očekuje se već predstojećeg vikenda. Kalušić je u karijeri igrala za dosta klubova u našoj zemlji i inostranstvu, a posljednje nepune četiri sezone je nastupala u dresu matičnog kluba, Čelika.

Aida je kao kapiten u protekle tri sezone predvodila ekipu do dvije uzastopne duple titule, te u prošloj do titule pobjednika Kupa, a nelegalnom Odlukom Upravnog odbora košarkaškog saveza BIH bila im je uskraćena mogućnost da odbrane i titulu prvaka države.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Odlaskom Kalušićeve u Triglav mlada ekipa Čelika će izgubiti igračicu koja je svojim iskustvom mogla pomoći ovim mladim djevojkama, ali finasijska situacija u kojoj se nalazi KŽK Čelik nije takva da su mogli zadržati dugogodišnjeg kapitena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti