Aida Kalušić opet sjajna u pobjedi Triglava

Pobjeda Slovenki u posljednjem kolu

Aida Kalušić opet sjajna u pobjedi Triglava

S. Mlaćo

U posljednjem susreta WABA lige za žene košarkašice slovenskog Triglava na svom parketu savladale su Montanu iz Bugarske 68:59 (18:12, 24:19, 13:13, 13:15).

Domaće su od početka imale vodstvo, te povečavale do samog kraja prvog poluvremena kada je na semaforu pisalo 42:31. Do kraja sigurna igra Triglava i pobjeda koja nije imala neki značaj jer Slovenke nisu uspjele izboriti prolaz dalje.

Još jednu sjajnu partiju u redovima Triglava pružila je naša Aida Kalušić koja je na parketu provela 31. minutu, te upisala 16 poena, tri skoka i dvije asistencije. Više od nje postigla je samo njena saigračica Živa Zdolšek koja je na svom kontu imala 17 ubačenih poena. 

Kalušić ove sezone za Triglav igra sjajno, te će biti glavna uzdanica kluba u borbi za šampiona Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti