"Ako ne možeš naučiti iz ovakvih poraza, onda imaš problem"

Kapiten Partizana Novica Veličković

"Ako ne možeš naučiti iz ovakvih poraza, onda imaš problem"

D. Rakanović

Kapiten Partizana Novica Veličković izjavio je da je Mornar pobijedio sretno, ali zasluženo.

Partizan je u utakmici drugog kola ABA lige poražen od Mornara u Baru rezultatom 83:81. Imao je Partizan većim dijelom utakmice dvocifreni zaostatak, ali je u posljednjoj četvrtini smogao snage da se vrati i stigao do izjednačenja u posljednjoj minuti. Crno-bijeli su imali šut za pobjedu, ali je pokušaj Čakarevića ostao na obruču, a u posljednjoj sekundi je na drugoj strani Raley-Ross bio siguran sa poludistance za slavlje Mornara. 

"Sretan koš Mornara na kraju, ali sa druge strane jako zaslužen. Kad 35 minuta ne igraš sa žarom sa kojim si igrao poslednjih pet minuta, ne možeš da dobiješ. Gubimo dvije utakmice 'na jednu loptu', ali uvijek sam govorio da se iz ovakvih poraza uči. Ako ne možeš da naučiš, onda imaš neki problem. Moramo da smognemo snage da pobijedimo FMP u slijedećem kolu", rekao je Veličković na konferenciji za novinare.

Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je da njegov tim ne smije da primi 36 poena za jednu četvrtinu, kao na početku ove utakmice.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Slabo igramo odbranu, a sada smo je igrali katastrofalno. U prvih deset minuta smo bili potpuno bez elana. Na kraju smo imali šut za pobjedu, ali nismo pogodili. Da smo i u prvom poluvremenu imali želju kao u drugom, bila bi to drugačija utakmica", naveo je Nikolić.

Partizan u trećem kolu u subotu od 19 sati dočekuje u dvorani Aleksandar Nikolić ekipu FMP-a. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi