AKOL u Nišu predstavljao Bosnu i Hercegovinu

Duel amaterskih košarkaša

AKOL u Nišu predstavljao Bosnu i Hercegovinu

M. Šljivak

Članovi Amaterske košarkaške lige Bosne i Hercegovine (AKOL) gostovali su u Nišu, gdje su odigrali meč protiv kolega iz ovog grada.

Amaterska košarkaška liga (AKL) iz Niša se pokazala kao pravi domaćin. Odigrana je revijalna utakmica u kojem je domaći tim slavio, ali je na kraju ipak pobijedio sport.

"Mi smo pioniri u ovom poslu, krenuli smo ove godine u priču Amaterske lige. Preko interneta smo stupili u kontakt sa momcima iz Bosne koji su prihvatili naš poziv da odigramo ovaj svojevrstan All-Star meč. Cilj nam je promocija Amaterske lige, smatramo da je to budućnost sporta. Mislimo da, pored profesionalaca, mora biti dat prostor i ljudima koji imaju druge prioritete, a vole sport, košarku u ovom slučaju. Ovo je samo početak, u planu imamo još dosta akcija. Sada nam predstoji završnica prve sezone. Sve je prošlo iznad očekivanja, učimo na svojim greškama i sledeće sezone će to biti još bolje” – istakao je Vladimir Delčić, jedan od organizatora ovog događaja.

Gosti iz Bosne i Hercegovine nisu krili zadovoljstvo zbog poziva iz Niša.

"Prije otprilike dva mjeseca smo uspostavili kontakt sa Nišlijama koji su nam tada predstavili svoj projekat. Mi smo tu vidjeli dobru priliku ne samo za saradnju dvije lige, nego i dvije države. Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv. Utisci su fenomenalni, dobro smo prihvaćeni, organizator se potrudio da nam obezbijedi odlične uslove za boravak ovdje. Mi ćemo im u narednom periodu uzvratiti istom mjerom kod nas", izjavio je Ademir Pjanić, jedan od organizatora AKOL-a.

AKOL je jedina amaterska liga u Bosni i Hercegovini, a osnovana je u Kalesiji i u njoj igraju ekipe iz četiri opštine Tuzlanskog kantona. Organizatori lige su ljubitelji košarke Jasmin Tupković, Admir Delić, Admir Karić i Ademir Pjanić. Iza sebe imaju već četiri uspešne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije