Alanzo Frink predvodi Dominikansku Republiku

Širi popis za SP

Alanzo Frink predvodi Dominikansku Republiku

M. Šljivak

Protivnik U-17 košarkaške reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Španiji, selekcija Dominikanske Republike, objavila je širi popis za finalni turnir.

Selektor Juan Matos pozvao je 11 od 12 košarkaša koji su osvojili četvrto mjesto prošle godine na FIBA Americas prvenstvu, te će baš kao i naša selekcija imati prvo učešće na završnici SP-a.

Glavni igrač ovog tima ponovo će biti košarkaš rođen u SAD-u Alanzo Frink, koji nastupa za Jersey City srednju školu. Igra na pozicijama tri i četiri i zaista odlično skače, no glavna uloga u timu mu je poentiranje.

Na popisu su se našli ovi igrači:

Jose Benitez, Lisandro Berroa, Miguel Diaz, Otoniel Duran, Alanzo Frink, Carlos Garcia, Wilber Garcia, Jeffrey Hernandez, Luis Herrera, Francisco Melo, Justin Minaya, Anderson Mirambeaux, Angel Perdomo, Luis Reynoso, Yeison Rivera, Frantony Segura, Ismael Valdez, John Vargas i Kevin Vega.

Pored prve zvijezde Alanzo Frinka vrijedi istaći Miguela Diaza, Andersona Mirambeauxa kao jako dobre strijelce i skakače, dok je Yeison Rivera momak koji može sve s loptom i glavni je asistent ove selekcije.

Dominikana će SP otvoriti 23. juna upravo duelom sa našom reprezentacijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi