Osvrnuo se na dernek košarkaša

Alihodžić: Pjesme su problem? Gordić je naručio Ljiljane

E. Škorić

Dževad Alihodžić, član stručnog štaba košarkaške bh. reprezentacije, na današnjoj presici osvrnuo se na nedavni dernek košarkaša.

Podsjetimo, uoči utakmice u Rusiji pojavio se video klip na kojem se naši igrači opuštaju na rođendanu Jusufa Nurkića. 

"Na snimku se vidi da sam i ja bio tamo i neću nikom dozvoliti da meni morališe o patriotizmu prema BiH. Bio sam zadužen od strane selektora da tu večer, koju je organizovao naš prijatelj Jusuf Nurkić, budem tu. Nurkić je zvao sve igrače i stručni štab. Imali smo dogovor da se proveselimo, da mu čestitamo rođendan i da sutra nastavimo s radom. Neću se nikome izviniti, ništa loše nismo uradili, nikakvo lokanje i pijančenje se nije desilo. Ujutro smo imali normalno trening, a i popodne. Svi smo zajedno radili još nekoliko team buildinga gdje smo roštiljali, pili, pjevali...", rekao je Dževad Alihodžić, dodavši:

"Pokazao sam patriotizam za Bosnu i Hercegovinu. Ako neko misli da ti mladi momci nemaju pravo da zapjevaju i da se vesele kada imaju svoje vrijeme, onda griješi. Nismo nikog ometali, sklonili smo se. Dostojanstveno smo bili tamo i zajedno se u isto vrijeme vratili u hotel. Nismo birali pjesme, bili su ljudi zaduženi za to. Bilo je tu raznih pjesama, bilo je i i 'poljem se širi miris Ljiljana', pjesma koju je tražio Nemanja Gordić. Svi su zagrljeni pjevali, ja sam bio ponosan i plakao sam. Ovi momci bez ikakvih problema od prvog dana rade stoposto. Dao Bog da je ova država kao što su ovi momci", dodao je Alihodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi