Amerikanci odveli Zvezdu u ABA finale i u Euroligu

Zvezda bolja od Partizana

Amerikanci odveli Zvezdu u ABA finale i u Euroligu

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige, te su ostvarili plasman u Euroligu. Crveno-bijeli su večeras u Pioniru savladali velikog rivala Partizan rezultatom 81:73, te su otišli u finale s ukupnih 3:1.

Partizan odlično ulazi u meč. Imali su prednost cijelim tijekom prve dionice, a u jednom trenutku su imali i osam poena prednosti. Međutim, Zvezda bolje odigrava završnicu prve dionice nakon koje je Partizan imao dva poena prednosti (24:22).

Vodili su crno-bijeli i u drugoj dionici. Ipak, ta minimalna prednost nije bila problem za Zvezdu, koja je u finišu prvog poluvremena uspjela stići do preokreta. Tim Dejana Radonjića je na poluvrijeme otišao sa dva poena prednosti (38:36).

Zvezda je nešto bolje igrala u trećoj dionici. Konstantno je Partizan stizao prednost crveno-bijelih, koju su nakon 30 minuta igre imali šest poena prednosti (64:58).

Održavala je Zvezda prednost tijekom posljednje dionice. Nisu dopustili velikom rivalu da uvede meč u neizvjesnu završnicu, te su stigli do pobjede i plasmana u finale ABA lige.

Odlaskom u finale Crvena zvezda je ostvarila plasman u Euroligu naredne sezone.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Marcus Williams i Charles Jenkins su predvodili Zvezdu sa po 19 poena, dok je Edo Murič kod Partizana ubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.