Amerikanci predviđaju: Musa među Top 25 na Draftu
Foto: EPA

Da li je bh. košarkaš spreman za NBA ligu?

Amerikanci predviđaju: Musa među Top 25 na Draftu

Početak takmičarske sezone u američkoj koledž košarci obavezno sa sobom donosi špekulacije o narednom NBA Draftu. Počinje se, sve više, razmišljati o potencijalnim pikovima, a svi značajniji mediji kreiraju svoje rang liste najvećih američkih, ali i svjetskih košarkaških talenata.

Tako je i ugledni Bleacher Report "razradio" svoju listu Top 50 košarkaša, za koje se očekuje da će se prijaviti na NBA Draft 2018. godine.

Prvo mjesto na listi Bleacher Reporta je zauzela slovenača košarkaška senzacija, Luka Dončić, dok je u "moru" igrača sa proslavljenih američkih koledž programa svoje mjesto našao i mladi bh. košarkaš Džanan Musa.

Musa je zauzeo 23. poziciju, pa je jasno da novinari Bleacher Reporta očekuju da on, već sljedeće godine, bude izabran u prvoj rundi NBA Drafta.

"Nakon Luke Dončića, Musa je najproduktivniji internacionalni tinejdžer, za kojeg se očekuje da privuče pažnju NBA timova. U ABA ligi bilježi 14.8 poena po utakmici uz uspješnost šuta iz igre od 50%. Upitni su njegova odbrana i atletske sposobnosti, ali je teško dovesti u pitanje njegov ofanzivni rezime, kojeg je počeo 'graditi' 2014. godine. U 31 susretu koji je, od tada, odigrao pod okriljem FIBA-e, u prosjeku je postizao 25 poena", ukratko je predstavljen naš košarkaš od strane novinara Bleacher Reporta.

Kada su u pitanju košarkaši od kojih se očekuje najbolji plasman na Draftu 2018. godine, osim Luke Dončića, tu su još DeAndre Ayton (Arizona), Michael Porter Junior (Missouri), Marvin Bagley III (Duke) i Mohamed Bamba (Texas).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi