Amerikanka Courtney English pojačala Play Off

Amerikanka Courtney English pojačala Play Off

A. Beganović

Aktuelne viceprvakinje Bosne i Hercegovine, košarkašice Play Offa u novu sezonu će ući znatno jače. Naime, redovima Play Offa pridružila se američka košarkašica Courtney English, 24-godišnja košarkašica koja igra na pozicijama 3 i 4.

Courtney je sezoni 2013/2014 nastupala sa Miles univerzitet gdje je bila drugi skakač divizije sa prosjekom od 13,1 skokom po utakmice. Takođe je postizala prosječno 15,9 poena. U sezoni 2014/2015 je nastupala za klub Atlanta Lady Asault koji se takmiči u okviru WUBA lige.

"Courtney se tek priključila ekipi i odradila prvi trening. Posjeduje odlične fizičke predospozicje, odličan šut, a njena statistika nam govori da je i odličan skakač. Nama je potrebna u rotaciji na poziciji krilnog centra i nadam se da će odgovoriti postavljenim ciljevima i zadacima. Već u petak i subotu igramo prve dvije kontrolne utakmice u Mađarskoj, a do početka regionalne lige ćemo odigrati ukupno 6 do 8 utakmica kako bi se što bolje pripremili za predstojeću sezonu", za SportSport.ba je izjavio trener Play Offa Goran Lojo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.