Amerikanka dobila pravo nastupa za BiH

Kizer pojačala bh. reprezentaciju

Amerikanka dobila pravo nastupa za BiH

E. Škorić

Američka košarkašica Lynetta Kizer dobila je zeleno svjetlo za nastup u dresu bh. reprezentacije.

Amerikanka je veliko pojačanje za našu reprezentaciju i ona će debitovati u meču protiv Izraela.

U dosadašnjoj karijeri Kizer je nosila dres tri WNBA kluba. Prvi je bio Tulsa Shock, potom Phoenix Mercury, da bi zatim prešla u Indiana Fever.

Ona je u prošloj sezoni nastupala u finalu najjače ženske lige svijeta gdje su poraženi od Minnesote. Kizer je sa juniorskom reprezentacijom osvojila naslov 2008. godine u argentinskom Buenos Airesu.

„Kizer će unijeti dodatnu sigurnost u naš tim. Bit će malo veći pritisak na njoj, tako da će ostale igračice igrati opuštenije. Naša igra neće se bitnije promijeniti, osim što ćemo sada imati veću rotaciju igračica na unutrašnjim pozicijama i tu ćemo biti, da tako kažem, jako korektni“, ističe selektor naših košarkašica Jovanović.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije