Andrić izbačen iz ekipe, kažnjen i Aco Petrović

Problemi u Cedeviti

Andrić izbačen iz ekipe, kažnjen i Aco Petrović

M. Šljivak

Ekipa Cedevite nalazi su novim problemima. Prvi centar ove ekipe Lukša Andrić izbačen je iz ekipe dok ne pristane na smanjenje ugovora, što ovaj igrač ne želi učiniti.

Zbog loših igara, uprava Cedevite je odlučila smanjiti plati Andriću koja iznosi 450.000 eura godišnje, ali ovaj to nije prihvatio, te je izbačen iz ekipe.

"Kada smo slagali ekipu, svatko od igrača znao je što se od njih očekuje, a sada nismo ni blizu onoga što smo željeli. Još uvijek imamo vremena i sve možemo popraviti i zato i jesmo pribjegli ovim mjerama. Lukša Andrić do daljnjega je izvan prve ekipe, radit će s drugim timom jer nije prihvatio reviziju ugovora. Doveli smo ga kao stožernog igrača, adekvatno ga i nagradili smatrajući da će biti među prva tri centra ABA lige", rekao je sportski direktor Cedvite Matej Mamić.

Novčanu kaznu je dobio i selektor BiH Aco Petrović, koji sa klupe predvodi Cedevitu, a Aco je prihvatio kaznu kluba.

"Apsolutno prihvatam kaznu jer sam jedan od glavnih krivaca za poraz od Splita. Sami smo se u ovo doveli i moramo reagovati poput muškaraca počevši od subote i utakmice s Olimpijom", rekao je Aco.

Novčane kazne su dobili i svi ostali prvotimci, a ugovori su smanjeni Marku Tomasu i Marinu Baždariću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.