Ante Mašić neće nositi nacionalni dres?

Ante Mašić neće nositi nacionalni dres?

Nakon što je selektor naše košarkaške reprezentacije Sabit Hadžić objavio spisak od 24 potencijalna reprezentativca pred početak priprema za Eurobasket u Litvaniji stižu i prve reakcije.

Prva je ona Ante Mašića koji je sa Zagrebom "friški" šampion hrvatskog košarkaškog prvenstva a koji se ujedno i nalazi na "Sabetovom" spisku. Mašić je za "Dnevni list" izjavio kako ga niko iz našeg saveza nije zvao kao i to da poziv nije niti dobio od našeg selektora. Na inzistiranje novinara da odgovori na pitanje, da li bi se odazvao na poziv za igru u selekciju BiH, Mašić je odgovorio:

"Ne znam, mislim da ne".

Ovoga igrača iz Tomislavgrada svojedobno su na popise za našu selekciju stavljali Nenad Marković kao i Mensur Bajramović. Ukoliko bi Mašić odbio poziv selektora Hadžića bio bi to uz Rizvića, Sinanovića, Preldžića i Sutona peti igrač koji se ovoga ljeta nije želio odazvati na pozive iz BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.