Apollon slavio prolaz, Kapelan 10 poena

Završene kvalifikacije za EuroChallenge

Apollon slavio prolaz, Kapelan 10 poena

Tofas iz Burse, Gaz Metan Medias, Pizza Express Apollon i Joensuun Kataja posljednje su ekipe koje su zauzele svoje mjesto u ovosezonskom košarkaškom EuroChallengeu.  

 

Najviše nas je interesovao rezultat Apollona protiv Xiona, koji je i u drugoj utakmici bio bolji slavivši sa 96:90. Uz plus 8 iz prve utakmice, 14 poena prednosti bili su sasvim dovoljni za nastavak "života u Evropi".

 

Diego Kapelan je postigao 10 poena za 37 minuta igre. Za dva je gađao 2/4, za tri 2/5. Imao je naš internacionalac 3 skoka i 2. asistencije. Najprecizniji u timu Kiprana bio je Dorsey sa 24 poena i 6 asistencija, Brown 23 poena i 10 skokova. Nagler u timu iz Austrije je postigao 17 poena.

 

Apollon će igrati u grupi G zajedno sa Gravelinesom, Minskom i Nancyjem.

 

Ostali rezultati kvalifikacija (uzvrati):

 

Aliaga Petkim - Joensuun Kataja 64:77 (Joensuun izborio prolaz)

 

Ural Ekaterinburg - Gaz Metan Medias 92:97 (GMM izborio prolaz)

 

Tofas - Rakvere Tarvas 79:76 (Tofas izborio prolaz)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.