Armel Mujaković naslijedio Damira Zeljkovića

Promjena trenera na kormilu OKK Čelik

Armel Mujaković naslijedio Damira Zeljkovića

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika ove sezone igraju u A1 ligi, a nakon 19 odigranih kola zauzimaju petu poziciju s omjerom 11 pobjeda i osam poraza. Zeničani su u sezonu ušli s podmlađenom ekipom s ciljem stvaranja ekipe za narednih nekoliko godina. Potvrda tome je i povratak na košarkaške terene legende kluba Ivana Opačka, koji je iz direktorske fotelje uskočio u pomoć ekipi, kako bi svoje iskustvo prenio na mlađe igrače.

Od početka sezone klub je s klupe predvodio Damir Zeljković, koji je prošle sezone vodio sarajevsku Bosnu, ipak poraz u prošlom kolu na domaćem terenu od ekipe Burcha koštao je stručnjaka iz Sarajeva posla u Čeliku.

Danas je i zvanično predstavljen nasljednik Zeljkovića, a riječ je o dosadašnjem treneru juniora i kadeta Armelu Mujakoviću, koji je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri imao dosta uspjeha s mlađim kategorijama u klubovima, Kengur, Nets, te ove sezone i Čeliku.

Ovaj Zeničanin vodit će ekipu do kraja sezone, a vidjet ćemo hoće li ostati na kormilu seniora i sljedeću sezonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi