Armin Mujkić novi direktor kluba, cilj sredina tabele

Košarkaši Čelika počeli pripreme

Armin Mujkić novi direktor kluba, cilj sredina tabele

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su okupljanjem u zeničkoj Areni počeli s pripremama za sezonu u kojoj će ponovo igrati u društvu najboljih ekipa u BiH. Narednu sezonu u Zenici ćemo gledati sjajnu košarku, a da košarkaši Čelika ne misle igrati sporednu ulogu u ovome takmičenju pokazuju i mnoga "pojačanja" u rukovodstvu kluba.

Novi direktor kluba od danas je i zvanično dugogodišnji novinar iz Zenice, 43-godišnji Armin Mujkić, koji će pokušati biti spona između rukovodstva, kluba, stručnog štaba i ekipe. 

Osim Mujkića, rukovodstvo kluba pojačalo je svoje redove sa još nekoliko uglednih privrednika i biznismena iz Zenice. Cilj kluba u narednoj sezoni jeste sredina tabele, a procjena rukovodstva kluba je da bi ekipa trebala biti među prvih šest ekipa, posebno ako u klubu ostane Ivan Opačak, koji je počeo treninge s ekipom.

Osim Ivana Opačka, na treningu su se pojavila još dva novima imena, riječ je o centru Mirku Goluboviću, koji je prošle sezone igrao u Makedoniji, te Dejanu Mikiću koji igra krilnog centra, te dolazi iz Beograda, ekipi se priključio i Toni Jurčević, centar iz Viteza.

Klub su ovog ljeta napustili Dino Hodžić, Aldin Klinac i Dino Begagić, dok su ostali igrači iz prošle sezone u klubu, te bi se uz angažovanje eventualno još dva igrača zaokružila ekipa za narednu sezonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.