Armstead uništio Cedevitu, Hukić 12, Gordić 4 poena

Poraz Krke

Armstead uništio Cedevitu, Hukić 12, Gordić 4 poena

M. Šljivak

Košarkaši Krke iz Novog Mesta savladali su u prvom kolu ABA lige ekipu Cedevite rezultatom 80:72...

Cedevita je bolje ušla u meč. Vodili su cijelim tijekom prve dionice, a nakon 10  minuta igre zagrebački tim je imao tri poena prednost, 24:21.

Gosti su nastavili s jako dobrom igrom i u drugoj četvrtini. Održavali su prednost bez većih problema, a nakon prvog poluvremena Cedevita je imala devet poena prednosti, 47:38.

Ipak, nastavak susreta donosi mnogo bolju igru Krke. Malcolm Armstead je bio nezaustavljiv po odbranu Cedevite, pa je domaći tim u posljednju dionicu ušao sa pet poena prednosti, 60:55.

Jako dobro je Krka igrala i u posljednjoj dionici. Iako je Cedivita prijetila u nekoliko navrata, Hukić i Armstead su uspjeli da prelom meč u korist Krke, koja je tako pobjedom otvorila novu sezonu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Malcolm Armstead je s 31 poenom predvodio Krku u ovom susretu, Jasmin Hukić je dodao 12 poena, dok je kod Cedevite Miro Bilan ubacio 13 poena. 

Nemanja Gordić je ubacio četiri poena za Cedevitu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.