Ashar Dedić protiv Slobode zabilježio rekordna 24 skoka

Zeničani imaju najboljeg skakača lige

Ashar Dedić protiv Slobode zabilježio rekordna 24 skoka

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sinoć su u okviru prve utakmice 10. kola Lige 12 za košarkaše u fenomenalnoj utakmici savladali rezultatom 83:75 ekipu tuzlanske Slobode.

Igrač utakmice ponovo je bio Ivan Opačak, koji je ubilježio 24 poena, 11 skokova i šest asistencija, a još jedan igrač iz redova domaće ekipe obilježio je jučerašnji derbi starih rivala. Ashar Dedić 28-godišnji košarkaš Čelika sinoć je ostvario rekordna 24 skoka što je za jednog igrača visokog 195 centimetara sigurno podvig, a ujedno i rekord ove sezone kada su u pitanju skokovi na jednoj utakmici.

Dedić je u devet utakmica ove sezone u kojima je nastupio ubilježio ukupno 74 skoka u prosjeku 8.2 po utakmici, što ga čini najboljim skakačem Lige 12 u ovom trenutku. 

Ovaj Zeničanin u posljednje tri utakmice protiv Širokog Brijega, Sparsa i Slobode skupio je nevjerovatnih 48 skokova što pokazuje da mu je forma u usponu, tako da u posljednja dva susreta prvog dijela prvenstva treba očekivati još veći i bolji učinak ovog sjajnog igrača Čelika.

Kada su u pitanju najbolji strijelci Lige 12, listu predvodi bek Slobode iz Tuzle Almir Hasandić, koji je u devet utakmica ove sezone ubacio 211 poena, što je u prosjeku 23.4 po utakmici. Hasadića prate Ivan Opačak iz Čelika, te Danilo Njegovanović iz ekipe HEO s prosjekom 19.6 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.