S priprema košarkaške reprezentacije

Atmosfera u bh. taboru sjajna, Aco traži najboljih 12

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na pripremama u Sloveniji, a večeras će u Jesenicama odigrati i prijateljski susret sa domaćom selekcijom. Ovaj duel će ujedno predstavljati i ceremoniju otvaranja nove dvorane za Eurobasket.

Naši reprezentativci su sinoć od 19 sati odradili trening na kom se moglo primjetiti da u redovima naše reprezentacije vlada zaista nevjerovatno dobra atmosfera među igračima.

Prvi dio treninga je bio šuterski dok se u nastavku igralo pet na pet sa velikim brojem rotacija. Novi trening Zmajeva je na rasporedu ovog jutra u Kranjskoj Gori gdje su naši rperezentativci i smješteni tokom ovih priprema.

Selektor Aco Petrović je zadovoljan urađenim do sada te je istakao kako rezultati u pripremnim utakmicama za njega nisu u prvom planu. Primarno mu je da iskristališe listu od 12 igrača na koje će računati tokom Eurobasketa te da se ekipa što više uigra.

Tokom pripremnih utakmica, Petrović je zaista davao priliku svim igračima te je upravo zbog 'velikih' izmjena u pojedinim trenucima i dolazilo do padova u igri u rezultatu.

Vrijedi istaknuti kako će naši reprezentativci sutra odigrati pripremni susret zatvorenog tipa protiv Rusije, a ekipa našeg portala pokušati da osigura prisustvo ovom susretu te da vas putem tekstualnog prenosa obavještava o stanju na parketu.

Za kraj dodajmo kako su ulaznice za večerašnji okršaj sa Slovenijom u Jesenicama u potpunosti rasporodane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.