Bajić: Bilo je dosta padova u igri
Foto: aba-liga.com

Trener Igokee

Bajić: Bilo je dosta padova u igri

Igokea je bila na pragu pobjede protiv Budućnosti, ali je nesmotrenost u odbrani u posljednjim sekundama skupo koštala ekipu iz Aleksandrovca.

Šampion BiH poražen je u okviru petog kola ABA lige rezultatom 93:92, a utiske nakon meča iznio je i trener Dragan Bajić.

"Čestitao bih Budućnosti na zasluženoj pobjedi, ali i svojim momcima na jakom otporu. Dosta je bilo padova u našoj igri, dozvolili smo protivniku da ode na dvocifrenu prednost u nekoliko navrata i mnogo smo se potrošili u stizanju rezultata. U završnici je došlo do malog pada koncentracije, primili smo dvije trojke u posljednjem minutu, nakon toga smo ponovo imali priliku, ali u posljendjih sedam sekundi se nismo dobro prebrojali u odbrani. U drugom poluvremenu smo kontrolisali skok, ali šut za tri poena im je bio odličan i protiv slabijeg protivnika je u takvim okolnostima teško doći do pobjede", jasan je bio Bajić.

Trener gostiju Vlado Šćepanović izjavio je da je srećan zbog nove pobede, ali da nije zadovoljan zalaganjem u odbrani.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Igokea je igrala odlično, pokazali su da nisu slučajno u vrhu tabele. Mi smo srećno pobijedili. Smatram da ne bi bilo nezasluženo da je i domaćin slavio. Odlična utakmica za publiku, mnogo poena a ja ne mogu biti zadovoljan odbranom. Primili smo 92 poena što je nedopustivo za nešto što mi želimo i što moramo ispravljati, jer ono što će nam donijeti rezultat može biti samo odbrana, nikako napad", rekao je Šćepanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi