Trener KK Igokea

Bajić: Bosnu nisam gledao ove sezone, mi želimo trofej

S. Mlaćo

Košarkaški Igokee bez većih problema večeras su u drugom susretu završnice Kupa BiH savladali KK Zrinjski (95:66), te će sutra za trofej Kupa odmjeriti snage sa Bosnom Royal Jelly.

Mostarci su parirali samo prvu četvrtinu, a zatim tim iz Aleksandrovca pokazuje zašto je trenutno najkvalitetniji u našoj zemlji. 

"Rekao sam da momcima da moramo ući snažno i da pokažemo kvalitet, jer znam da je Kup spefiično takmičenje i uvijek donosi iznenađenje. Kroz čitavu sedmicu sam sugerisao momcima da moraju ući maksimalno jako, a prva stepenica je riješena i želio sam da sutra uđemo što svježiji u finalnu utakmicu. Nas u srijedu čeka duel sa Krkom, veoma važna utakmica s kojom bi pobjedom osigurali šesto mjesto", kazao je trener Igokee Dragan Bajić.

Nakon osvrta na duel sa Mostarcima, Bajić je govorio i duelu sa Bosnom Royal Jelly.

"Bosnu nisam gledao ove sezone, to ću učiniti večeras, te da se pokušamo što bolje spremiti za finale. Bosna pravi odlične rezultate i ima tu jako dobrih igrača koji su imali mnogo većih i jačih utakmica od one koja je sutra. Mi smo na papiru favoriti, ali u Kupu uvijek ne pobjeđuju favoriti. Bosna je uzela organizaciju turnira i sigurno da ti momci u svom gradu žele osvojiti Kup", dodao je Bajić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi