Bajić: Iskoristiti prvu meč loptu

Trener Igokee pred meč sa Zadrom

Bajić: Iskoristiti prvu meč loptu

Bh. prvak ugostiće ekipu Zadra u okviru 21. kola ABA lige.

Trener "Igosa" Dragan Bajić izjavio je da očekuje tešku utakmicu te se nada prekidu negativne serije.

Podsjetimo, Igokea je u posljednje četiri utakmice upisala isto toliko poraza i trenutno zauzima sedmu poziciju sa devet pobjeda i 11 poraza. Sa druge strane, Zadrani drže začelje sa samo šest pobjeda u dosadašnjem dijelu takmičenja.

"Bez obzira što smo igrali protiv najjačih ekipa u ligi, porazi ne prijaju. Nama se u posljednjih pet kola nijedan rezultat nije poklopio. Iz nekog mog ugla gledano, koliko god smo blizu opstanka toliko smo blizu i ispadanja iz lige, a takvu filozifioju prenosim i na igrače. Mi sada imamo prvu meč loptu i pokušaćemo da je iskoristimo i već u ovom meču osiguramo opstanak u ligi. Zadar je promijenio trenera, nakon poraza od Krke sigurno će ovdje pokušati nadoknaditi taj gubitak bodova, promjena na klupi će ih sigurno prodrmati i moramo biti maksimalno angažovani ukoliko želimo da dođemo do pobjede", rekao je Bajić za sajt ABA lige.

Svjestan važnosti meča je i Vuk Radivojević.

"Imali smo tri teške utakmice, doživjeli smo poraze iako nismo igrali loše. Ovo je veoma bitna utakmica za nas, želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek jer bi nas pobjeda ostavila u gornjem dijelu tabele. Spremali smo se dobro i siguran sam da ćemo maklsimalno spremni dočekati meč. Poslije svake promjene trenera dolazi određena energija u ekipu tako da moramo biti maksimalno obazrivi, biti skoncentrisani svih četrdeset minuta i ne dozvoliti protivniku da nas iznenadi", rekao je košarkaš Igokee.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Utakmica 21. kola ABA lige između Igokee i Zadra igra se sutra u Laktašima od 12 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi