Bajić: Ispit ćemo Cedevitu u Laktašima

Trener Igokee optimističan

Bajić: Ispit ćemo Cedevitu u Laktašima

A. Beganović

Košarakaši Igokee sa velikim optimizmom dočekuju nedjeljni susret protiv Cedevite. Euroligaš iz Zagreba želi da u Laktašima pobijedi i da se na taj način približi završnom turniru. S druge strane Igokea bi pobjedom došla na samo pola koraka do Eurolige.

"Iza nas je serija teških utakmica u ABA ligi u kojima smo mi odgovorili svim zahtjevima na pravi način. Vjerujem da će tako biti i u nedjelju. Ne plašimo se gostiju iz Zagreba. Rekao bih da ćemo ispiti Cedevitu u Laktašima", našalio se trener Igokee Dragan Bajić.

Siniša Štemberger je bio igrač odluke u teškoj pobjedi protiv Crvene zvezde, a i on očekuje nove bodove.

"Jak kolektiv je bio naš adut u svim utakmicama ove sezone i vjerujem da će to presuditi u našu korist i protiv Cedevite. Ne smijemo potcijeniti goste, jer oni su ekipa koja umije svakog da kazni. Ulog je ogroman, jer pobjedom bi sačuvali prednost nad Crvenom zvezdom i Partizanom, a došli bi na prag ostvarenja sna i plasmana u Euroligu", rekao je Štemberger.

Utakmica između Igokee i Cedevite igrat će se u nedjelju od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.