Bajić: Izgubljene lopte ključni razlog poraza u Ljubljani

Trener Igosa nakon poraza od Olimpije

Bajić: Izgubljene lopte ključni razlog poraza u Ljubljani

D. Rakanović

Košarkaši Igokee poraženi su sinoć od Olimpije nakon produžetka sa 95:93 u utakmici prvog kola ABA lige. 

Niti fenomenalna partija organizatora igre Aleksandrovčana Desmonda Washingtona, koji je postigao 35 poena, nije bila dovoljna za pobjedu u Ljubljani. 

Trener Igokee Dragan Bajić istakao je da su izgubljene lopte bile ključni razlog za poraz.  

"Čestitam Olimpiji na pobjedi, bili su bolji većim dijelom utakmice, a na kraju su bili smireniji u napetoj završnici. Teško je da upišete pobjedu u ABA ligi ako izgubite 20 lopti. Moramo da zaboravimo ovaj poraz, da učimo iz grešaka i pripremimo se za naredni meč", rekao je trener "igosa" Dragan Bajić.

Kapiten Igosa Vuk Radivojević pridružio se čestitkama slovenačkom timu. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo imali i mnogo minuta bez energije i izgubljenih lopti. Na kraju, to je odlučilo pobjednika. Napravili smo previše grešaka i omogućili protivnik previše laganih poena", naveo je Radivojević.

Igosi već u četvrtak igraju utakmicu drugog kola u Laktašima od 20 sati dočekuju Budućnost iz Podgorice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi