Bajić: Moramo pobijediti MZT

Igosi pod imperativom pobjede

Bajić: Moramo pobijediti MZT

M. Šljivak

Igokea je protiv Zadra prekinula seriju od dva uzastopna poraza, pa sad sa mnogo optimizma dočekuju gostovanje u Makedoniji protiv MZT Skoplja

Trener Dragan Bajić vjeruje da će njegova ekipa u petak ostvariti novu pobjedu i da će tako biti još jedan korak bliži Euroligi.

"Imamo dvije pobjede prednosti nad Crvenom zvezdom i sve je u našim rukama. Tačnije, imamo jednu pobjedu više na tabeli, ali i bolji međusobni skor koji nam daje još veću nadu da ćemo biti prvi klub iz BiH koji bi mogao da zaigra u Euroligi. Zato je ova utakmica u Skoplju izuzetno važna i pobjeda u Makedoniji dovela bi nas vrlo blizu ostvarenju cilja. Moramo pobijediti MZT", rekao je trener Dragan Bajić.

MZT je pobjedom protiv favorizovane Cedevite pokazao da je u dobroj formi.

"Upravo ta utakmica nam je dovoljna opomena da ovog protivnika moramo da shvatimo maksimalno ozbiljno. Kažem, sve je u našim rukama i jednom kvalitetnom odbranom i dobrim napadom možemo pobijediti. Uostalom kad smo savladali Crvenu zvezdu u sred Beograda ne vidim zašto bi se plašili MZT Skoplja" dodao je Bajić.

Utakmica između MZT Skoplja i Igokee igrat će se u petak od 20:30 sati u glavnome gradu Makedonije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.