Bajić: MZT nije naivna ekipa

Trener Igokee

Bajić: MZT nije naivna ekipa

Trener Igokee Dragan Bajić očekuje dobru igru svog tima u današnjem duelu sa MZT-om, koji se igra u okviru 11. kola ABA lige.

On je svjestan da ekipi iz Skoplja ne ide baš najbolje ove sezone, ali i da se radi o respektabilnom protivniku.

"Gledajući tabelu očekuje se da bismo trebali lako dobiti utakmicu. Ne tražim sebi alibi, ali moram reći da to nije tako jer je MZT uložio ogromna sredstva u tim, doveo provjerene strance koji su igrali u ozbiljnim ligama. MZT ima i novog trenera, Antu Nazora koji je odličan trener i koji će sigurno za jedan nivo podići igru svog tima. Nadam se da to neće biti baš u ovih sedam dana ali poslije ovog meča mu želim mnogo sreće. Iako će Nazor sasvim sigurno uvesti neke novosti, ja se spremam na ono što su bili najveći kvaliteti MZT-a, a to je individualna snaga igrača. Imaju dva Amerikanca, tu je Sinovec, Drenovac koji je bio odličan u prošloj sezonu. Centarska linija odlična sa Clarkom i Scottom, Lalić je standardno dobar i sva ta imena jasno govore da nam neće biti lako", rekao je Bajić za sajt ABA lige.

Košarkaš Aleksandrovčana Miroslav Pašajlić uvjeren je u novi trijumf svoje ekipe.

"MZT nam dolazi nakon naše pobjede u Novom Mestu, koja nam je podigla samopouzdanje. Oni su imali loš start ali nisu nimalo naivna ekipa. To su pokazali pobjedom protiv FMP-a. Mi ćemo ući maksimalno angažovano u meč i nadam se zabilježiti novu pobjedu. Mi imamo malu barijeru pred svojim navijačima ali mislim da je tome došao kraj i uvjeren sam da ćemo zabilježiti drugu pobjedu na domaćem parketu", izjavio je Pašajlić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Utakmica 11. kola ABA lige između Igokee i MZT-a igra se danas od 17 časova u Sportskoj dvorani u Laktašima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi